Malinin vinkit I: Heinä

with No Comments

Hevosen tärkein ravinto on heinä. Heinän tulee olla hyvälaatuista, sillä se on hevosen pääasiallinen ruoka. Liian harvat ruokintakerrat huonontavat hevosen hyvinvointia. Myös liian väkirehuvaltainen ruokinta on hevoselle epäluonnollista. Hevosen rehun määrän tulee vastata sen ravinnon tarvetta. Tämä vaihtelee mm. hevosen koon, rodun ja käytön mukaan. Tästä huolimatta useissa talleissa kaikki hevoset saavat saman määrän heinää, joskin väkirehun, mm. kauran annostelu on yksilöllisempää. Mikäli hevonen tai poni lihoo helposti pelkällä heinäruokinnalla, voi osan heinästä korvata myös hyvälaatuisella oljella. Heinän syöntiin käytettävää aikaa voi pidentää esimerkiksi heinäverkoilla.
Muista, että hevosen ruuan määrästä ja laadusta ei tule tinkiä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *