Malinin vinkit III. Älä tee hevosestasi lihavaa

with No Comments

Suurin osa tapaamistani harrastehevosista, on ylipainoisia. Rehut ovat laadukkaita ja heinä on viljeltyä ja ravinteikasta. Etenkin ratsut ovat useimmiten harrastekäytössä ja lemmikkeinä ja niiden liikunta ja ravinto eivät ole tasapainossa. Ylipaino rasittaa hevosen jalkoja, niveliä, jänteitä ja nivelsiteitä. Näistä seuraa liikunta- ja tukielinten ongelmia. Lihavuus vaikuttaa myös hevosen metaboliaan ja kroonisiin sairauksiin. Meidän ei tule lihottaa hevosiamme jopa niin lihaviksi, etteivät ne pääse öisin makuulle!

Muista myös, että lenkille tai treeniin ei hevosta kannata laittaa tyhjin vatsoin. Tyhjässä mahalaukussa hapot pääsevät jylläämään, eikä hevosella ole hyvä olla. Anna hevosellesi muutama porkkana ennen treeniä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *