Stall Holmlund

Mångsidighet och glädje i samarbetet mellan hästen och ryttaren.

Malin Holmlund skolar individuellt hästar och ekipage från föl till farfar, såväl amatörer som tävlingsryttare.

Malins träning baserar sig på positiv inlärning. Man har roligt och man lär sig ett rätt sätt.

 

Malin Holmlund

I hela mitt liv har jag sysslat med hästar. Redan som liten flicka i Norra Sverige blev jag fascinerad av hästar. Efter detta har hästarna fört mig via Spanien till Finland.

Under färden har jag studerat till ridinstruktör i Sverige, jobbat i travstall som hjälptränare samt i synnerhet skolat unghästar.

Fortfarande är hästarna det viktigaste i mitt liv: nuförtiden spenderar jag största delen av min tid med mina elever och med de hästar jag tränar.

Tillsammans med min man Ivar Holmlund tränar jag travhästar.

Mitt specialområde är att förstå hästens beteende. Jag är speciellt intresserad av hästens tankevärld och att hjälpa hästar som har problem med beteendet.

Ett av områden som jag är mest intresserad är att finna orsakerna till problembeteendet och på basen av detta ändra och korrigera omständigheterna så att hästen igen känner sin omgivning trygg.

Blogista - Från bloggen

Stall Holmlunds nya vindar
with Inga kommentarer

Ivars bortgång har betytt mycket för Stall Holmlund, men livet måste fortsätta. Jag fortsätter med stallets verksamhet nu ensam. Jag har fortfarande mina egna hästar och jag ger ridlektioner både här i Kylmälä och hos mina klienter. Jag fortsätter att träna unga rid- och travhästar i mitt stall. Jag kommer att fortsätta Stall Holmlunds travverksamhet, men i mindre skala. Jag hyr utrymmen för både rid- och travhästar. Hästarna har stora … Read More

Den unga travaren ‘It’s Morasin’ börjar arbete
with Inga kommentarer

Den unga travaren ‘It’s Morasin’ vänjes småningom vid utrustning och arbete. Man börjar tömmkörning alltid med två assistenter. Gradvis lär han sig rutinerna och framgång bör alltid belönas omedelbart.

Lilla hingsten dar travvagnen för första gången
with Inga kommentarer

Nu skall den lilla hingsten ’It’s Morasin’ dra travvagnen för första gången. Han har redan fått vänja sig vid vagnen: vagnen har varit bakom honom och med skalmarna har man rört hans sidor. Hanna-Maija och Jouni, som är erfarna hästmänniskor, håller i hjälplinorna.